kiemelt akciónk
Permetező vizsgáztatás Agroázis
Permetezőgép vizsgáztatás
2021.06.01.

Már a vizsgát is vizsgálják...         

Még be sem köszöntött a tavasz, már érkeztek a hírek, hogy a NÉBIH megkezdte/folytatja a permetezőgépek műszaki vizsgáinak ellenőrzését.

Mint az ismert, az öt évnél idősebb permetezőgépeket csak abban az esetben lehet üzemeltetni, ha érvényes műszaki vizsgával (matrica és mérési jegyzőkönyv) rendelkeznek, vagy, bár még nincsen vizsgáztatva, de regisztrálták, azaz megrendelték és erről hivatalos visszaigazolás készült. 43/2010. (IV.23.) FVM rendelet 35. § (12) Az öt évnél idősebb, nem felülvizsgált vagy felülvizsgálaton nem megfelelt növényvédelmi géppel növényvédelmi tevékenységet végezni tilos.

Új permetezőgépek esetében is fontos, hogy a típus rendelkezzen engedéllyel, amit a vevő a gépen lévő azonosító számmal ellátott matricával, korát pedig számlával tudja igazolni.

Sajnos előfordul olyan eset is, amikor a permetezőgép nem került bevizsgálásra, vagy a számla csak alkatrészt és nem komplett gépet tüntet fel. Ezek az eszközök nem felelnek meg a hatályos rendelkezéseknek.

Érdekesség, hogy már az elmúlt évben is vizsgálták a vizsgáztatókat is a helyszínen, hogy kellő szakértelemmel és az előírásoknak megfelelően végzik-e a méréseket. Ezt az idei évben is komolyan ellenőrzik.

Mindenkinek az az érdeke, ha már vizsgáztat, akkor ennek az eljárásnak legyen értelme, ha fizetett érte, akkor legyen korrekt.

Sok közvetlen és közvetett kár megelőzhető a megfelelően működő permetezőgépekkel, hiszen a vegyszerek nemcsak drágák, de rossz dózisban, a kultúrnövényben is kárt tehetnek.

Ki vizsgáztathat?

Olyan vállalkozás, aki szerepel a NÉBIH regisztrált vizsgabázisai között. Fontos, hogy a vizsgáztatás szakszerű és előírásos legyen:

43/2010. (IV.23.) FVM rendelet 35. § (2)

A felülvizsgálati eljárás meg kell, hogy feleljen a mező -és erdőgazdasági gépekhez kapcsolódó, használatban lévő permetezőgépek ellenőrzéséről szóló MSZ EN ISO 16122-1:2015, MSZ EN ISO 16122-2:2015, MSZ EN ISO 16122-3:2015 és az MSZ EN ISO 16122-4:2015 szabványnak.

A Növényorvosi Kamara Növényvédő Gép Ellenőrző Állomásai megfelelnek a törvényi előírásoknak és szakszerű, ellenőrzött keretek között végzik munkájukat.

A felülvizsgálat ide kattintva megrendelhető.

További információk:

Árak, fontos információk, nyomtatványok

FELIR szám igénylés

Vizsgáztatás megrendelés

Jogszabályi környezet

Permetező felkészítése vizsgára (video)

Ilyen egy mobil vizsgáló állomás és vizsga (video)

 

Telefonon is szívesen állunk rendelkezésre a megrendeléssel kapcsolatban:

Bors Nikolett +36-30 5482230

 

Látogasson el weboldalunkra.

© IntroWeb | 2022 - Weboldal készítés, SEO